Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

2010:ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ;

Στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς, όλοι μας λίγο ή πολύ, κάνουμε σχέδια, όνειρα, πλάνα, μέσα στο πλαίσιο του απολογισμού που γίνεται για τη χρονιά που πέρασε. Ό,τι δεν προλάβαμε να κάνουμε ή ότι δεν μας άρεσε και θέλουμε να αλλάξουμε ή ακόμα και να ξεφύγουμε από τη συνήθεια της προηγούμενης χρονιάς ... Κάνουμε όνειρα και βάζουμε στόχους, προσωπικούς, επαγγελματικούς, οικονομικούς ή άλλους. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, είτε εφησυχαζόμαστε, είτε μας ξεπερνάει η καθημερινότητα... ή απλώς δεν τολμάμε!
Ωστόσο, όπως δίδαξε και ο Ηράκλειτος "Αν δεν προσδοκά κανείς το απροσδόκητο θα το αφήσει ανεξερεύνητο και δε θα το ανακαλύψει".
Ας κάνουμε λοιπόν τα όνειρά μας πραγματικότητα ή τουλάχιστον ας επιλέξουμε το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή.
Πρώτα απ' όλα πρέπει να κάνουμε τους στόχους μας συγκεκριμένους κι όσο πιο συχνά οραματιζόμαστε τον εαυτό μας με κάθε λεπτομέρεια να ζει με τον τρόπο ζωής που ονειρευόμαστε, τόσο πιο εύκολο είναι να το επιτύχουμε!
Καλή χρονιά!!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου. Κρατώντας και μια θετική εικόνα για τα γεγονότα που μας συμβαίνουν, είτε θετικά, είτε αρνητικά, πιστεύω ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή